01. juni 2018

Sådan forbygger du en rådskade på huset

Du kan kende en rådskade ved, at træet bliver mørkegråt og blødt. Det er svært at undgå, at træet ikke får tætliggende revner i fugtige omgivelser - men hvis du vedligeholder træværket på den rigtige måde, kan du forebygge rådskaderne. Så det er en god ide at tjekke træværket på dit hus eller sommerhus. Pas på dit hus, og forebyg rådskader

Gode råd til at forebygge rådskader:

· Hold løbende øje med om der opstår revner i træværket på vinduesrammerne eller dørkarmen og vær opmærksom på, om malingen begynder at skalle af. Det er især bunden af trærammerne på vinduer og døre, som er særligt udsat – fordi vandet samler sig forneden, og så kan der opstå en rådskade.

· Begynder malingen at løsne sig fra underlaget på døre og vinduer, og er der revner, er det tegn på, at laget af oliebaseret maling eller træbeskyttelse er ved at være slidt til bunds – og det er tid til at behandle træværket igen.

 

Sådan tjekker du træets tilstand:

 Brug en syl eller et andet spidst redskab.

· Kan spidsen af redskabet gå 1-3 mm i træet, er træet sundt og godt.

· Synker spidsen 3-6 mm i, tyder det på rådskade, og de rådne dele bør udskiftes.

· Synker spidsen mere end 6 mm i, kan rådangrebet i træet være dybt. Større dele af vinduet eller døren skal udskiftes.

 

En brugbar regel er, at hvis over 50 procent af træet er angrebet af råd, så kan det ikke betale sig at reparere vinduet eller døren.

 

Har du spørgsmål til, hvordan du er dækket, hvis der opstår rådskader, er du velkommen til at kontakte kundeservice på telefon 7010 4222

 

Læs mere om Husforsikring >

Læs mere om Sommerhusforsikringen >

 

 

Tilbage