11. juni 2020

Pas på dit NemID

Den eneste regel du behøver at huske om NemID er ret simpel. Det er nemlig ALDRIG at dele dit NemID eller oplysninger om dine NemID-koder og nøglekort med andre – heller ikke din familie eller venner. NemID sikring

Udlevér ALDRIG dit NemID nøglekort 

I takt med at flere løsninger bliver digitale, oplever flere at blive udsat for it-kriminalitet. Senest har der været en del phishing-mails og snyde SMS'er i omløb, og mange danskere har oplevet at modtage fup-telefonopkald fra personer, som beder om private oplysninger som f.eks. et billede af NemID-nøglekort, som man bliver opfordret til at sende via SMS eller uploade til en hjemmeside.

Desværre er de kriminelle blevet gode til at imitere kendte virksomheder og offentlige institutioner, og det kan derfor være svært at gennemskue, om en mail er falsk. Det er derfor vigtigt at huske, at politiet, din bank, Nets, Skat eller andre offentlige myndigheder ALDRIG vil bede dig udlevere oplysninger om dit NemID eller betalingskortoplysninger i telefonen eller i en e-mail. Du må derfor aldrig affotografere eller digitalisere dit nøglekort.

Det er værd at huske på, at ingen offentlige myndigheder eller private virksomheder vil nogensinde bede dig om dine NemID oplysninger. Hverken over telefonen, på sms eller i en e-mail.

Vi anbefaler, at du downloader NemID nøgleapp’en, som er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp’en kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet uden at have dit nøglekort ved hånden. Den er gratis og kan downloades i App Store eller på Google Play.


Med din Aros Indboforsikring får du ID-Sikring og WEB CLEAN-UP. Har du mistanke om digitalt misbrug, hjælper vi dig. Ring til vores døgnvagt på 8734 5090.


Gode råd til at undgå svindel:

  • Download NemID nøgleapp’en som et digitalt supplement til dit nøglekort

  • Udlever aldrig personlige oplysninger. Oplys aldrig dit bruger-id, adgangskode eller dit nøglekort

  • Fotografér og send aldrig dit NemID til nogen

  • Hvis du har fået en e-mail eller sms, hvori du opfordres til at klikke på et link, skal du ikke reagere på den eller klikke på linket. Er du i tvivl om mailen er ægte, så gå ind på virksomhedens eller institutionens egen webside ved selv at indtaste adressen i browseren og find de oplysninger du skal bruge

  • Hvis du er blevet udsat for svindel, så kontakt med det samme din bank og politiet og få hjælp fra Aros WEB CLEAN-UP-teamet

Læs mere om Aros ID-sikring her


 

Få flere gode råd om sikker færden online: 

 

Tilbage