20. december 2019

Gode råd til en sikker nytårsaften

Der er intet bedre end at skyde det nye år ind med en stor omgang himmelbombardement. Men fyrværkeri er ikke kun rendyrket underholdning, det er også farligt. Du har uden tvivl hørt advarslerne før, men det er altid godt at få dem gentaget – især for dine børn. Som forældre skal du nemlig lære dine børn, hvordan man håndterer fyrværkeri ansvarligt. sikkert-nytaar-aros-forsikring

Et nyt år står for døren. Vi samles om dejlig mad og hygge med venner og familie. Men nytårsaften er også den aften på året, hvor skadestuerne rundt om i landet får særligt mange skader ind af mere alvorlig karakter. I de forgangne år udgjorde børneulykker nytårsaften 33% af skaderne. 

Som forældre har vi et kæmpe ansvar for vores børn og bør være rollemodeller, som går forrest og viser vejen for, hvordan vi alle kan komme godt igennem nytårsaften og undgå skader. Vi har samlet 5 gode råd til dig som rollemodel, så du kan lære dine børn, hvordan de aktivt kan være med til at forebygge fyrværkeriskader. 

 

5 gode råd til en sikker nytårsaften

 

1. Brug briller og vær en god rollemodel

Det er vigtigt fra en tidlig alder at lære dine børn, at de altid skal bære sikkerhedsbriller – selvom de måske kun tænder røgbomber og heksehyl. Ved at gå foran som rollemodel og bære sikkerhedsbriller lærer børnene nemlig, at sikkerhedsbrillerne er en naturlig del af fyrværkeri og det at have en god nytårsaften.

2. Lad ikke børnene tænde fyrværkeriet 

Undersøgelser viser, at 50% af de tilskadekomne børn, som besøger landets skadestuer, selv har fyret krudtet af, fortæller Generalsekretæren i Børneulykkesfonden. Statistik fra OUH viser, at kun halvdelen af de tilskadekomne børn bærer sikkerhedsbriller.

    • Vidste du, at mange forældre tror, at deres børn er dækket under egen Ulykkesforsikring? Faktum er, at alle børn selv skal have en Ulykkesforsikring. Er du i tvivl, om dit barn er dækket korrekt?  Klik her og tjek Mit Aros
    • Ulykkesforsikringen dækker stadig, selvom dit barn har fyret krudtet af.

 

3. Stativ og afstand

Nytårsaften skal være en god oplevelse for alle i familien, men hvert år kommer mange børn alvorligt til skade nytårsaften og nytårsdag.

Hos de fleste fyrværkeriforhandlere kan du købe et professionelt stativ, som er designet og beregnet til raketter. På den måde sikrer du, at ingen raketter står usikkert i jorden, og dermed undgår du, at raketterne pludselig ændrer kurs i øjenhøjde. Statistikker fra OUH viser, at raketter og batterier er involveret i næsten 50% af tilfælde, hvor børn kommer alvorligt til skade.

På fyrværkeriet kan du se den angivne sikkerhedsafstand – respekter denne, og gå gerne længere væk. 

4. Køb kun lovligt fyrværkeri

Både vi som forsikringsselskab og Sikkerhedsstyrelsen som offentlig instans anbefaler, at du kun køber godkendt fyrværkeri. Du skal være opmærksom på, at ulovligt fyrværkeri kan påvirke dine forsikringers dækning.

Læs mere om dine dækninger på Sikkerhedsstyrelsen.dk

 

5. Gå ikke tilbage til en fuser

Det kan lyde som en floskel. Men fusere er hvert år skyld i en overraskende mængde skader. Samtidig er det vigtigt, at du fjerner fusere, så nysgerrige børn ikke får fat i dem. Hvert år kommer især 10-14 årige drenge til skade, fordi de finder og antænder fusere eller ubrugt fyrværkeri. Sikkerhedsstyrelsen har gode råd til, hvordan du skiller dig af med brugt fyrværkeri.

Læs mere her.


 

Opbevaring af fyrværkeri i dagene op til nytår

Har du tænkt over, hvor store risici der kan være forbundet med at have fyrværkeri opbevaret et sted, hvor dine børn kan komme til fyrværkeriet?

Som familiens bedste forsikringsselskab ønsker vi at tage hånd om de farer, som potentielt kan opstå. Derfor anbefaler vi, at al fyrværkeri opbevares forsvarligt og bag en aflåst dør, så små, nysgerrige pilfingre ikke kommer i nærheden af fyrværkeriet inden nytårsaften.

Du kan også læse Sikkerhedsstyrelsens gode råd til opbevaring af fyrværkeri herunder.

5 fyrværkeriråd


 

Vi hos Aros Forsikring ønsker dig og din familie et godt og lykkebringende nytår.

 


 

 

Tilbage
Nyhedsbrev
Kontakt mig