Pas på din hund i julen

Julefreden har sænket sig, vi hygger med gløgg, æbleskiver og juleguf. Men tænker du over, hvor mange fristelser din hund bliver udsat for i julen? Hos Aros Forsikring værner vi om traditioner og familietid. Derfor ønsker vi at guide dig som hundeejer, så julen kan forløbe roligt og fredeligt.

Den søde juletid

Julen er fyldt med juleguf, julepynt og julemad i store mængder. Vi får ofte spist en tand for meget, men hyggen i julen overskygger trangen til ekstra fedt og søde sager. For familiens bedste firbenede ven er der dog store risici forbundet med julen. Vi ønsker kun det absolut bedste for jeres hunde, men mange danskere er ikke opmærksomme på, hvor farligt julemad og søde sager egentlig kan være for hundene.

 

 


 

menneskets-bedste-ven-aros-forsikring

Pas på din bedste ven

Med julen følger et væld af lækkerier, mad i lange baner, julepynt og andet godt fra enhver husmoders hjerte. Julen er spændende for børn, voksne og hunde. Vi har tid til ekstra nærvær og hygger lidt mere, end vi normalt gør. 

Pas på juletræets fristelser

Juletræet er fyldt med spændende farver og glimmer. Julegaverne under træet kan være en fest for din hund, og det samme gælder lametta og fehår. Men spiser din hund gavebåndet fra en pakke eller pynten fra juletræet, kan det ende i tarmen og være skadeligt. 

Glaskugler kan også falde på gulvet og beskadige din hunds poter. 

Har du styr på din hunds forsikringer? Klik på linket herunder og se hvordan vi kan forsikre din bedste firbenede ven med en Hundeansvarsforsikring og tilvalgsdækninger.

Hundeforsikring

 


 

 

Din hund må aldrig få ben, der starter med "F"

Vidste du, at ben fra dyr som starter med F  fiskeben, fugleben og flæskeben  er meget farlige for din hund? Det samme gælder al den fede julemad. Din hunds bugspytkirtel kan tage skade, hvis den får andefedt, juleskinke eller flæskesteg. 

Vil du forkæle din hund, så giv den et lækkert tyggeben, griseøre eller lignende. 

Mange hunde er nysgerrige, og deres lugtesans er ekstremt skarp. En affaldsbeholder er det rene slaraffenland for din hund. Vær sikker på, at din affaldsbeholder altid er forsvarligt lukket, og lad aldrig en skraldepose stå på gulvet  din hund er alt for nysgerrig og sulten.

 

 


 

Chokoladeforgiftning

Vidste du, at din hund kan blive forgiftet af chokolade?

At give sin hund et stykke chokolade i løbet af julen virker som en ganske harmløs og kærlig gerning. Men sagen er faktisk, at din hund kan blive alvorligt syg af chokoladen og i værste fald dø af en chokoladeforgiftning.

Symptomerne på chokoladeforgiftning er...

  • Opkast
  • Rastløshed
  • Meget savl
  • Koordinationsproblemer
  • Muskelsvaghed
  • Mavesmerter
  • Kramper

Vil du vide mere?  Videnskab.dk har skrevet en artikel om emnet her

 


 

 

Kan blomster forgifte min hund?

Ja. Din hund kan blive forgiftet og meget syg ved at indtage ganske almindelige juleblomster- og planter. Herunder kan du se listen over de farlige blomster.

  • Kristtorn
  • Mistelten
  • Julestjerne
  • Liljer
  • Hyacint
  • Amaryllis
  • Julerose
  • Thuja

 

 


 

jul-hygge-aros-forsikring

Den søde juletid

Juletid er synonymt med lækkert hjemmebag i store mængder. Men ved du egentlig, hvad der sker, hvis din hund får noget, den ikke kan tåle? Hos Aros Forsikring værner vi om et sundt og langt hundeliv.

Vidste du, at...

  • Rosiner, vindruer, løg og hvidløg kan give din hund akut nyresvigt?
  • Gærende dej, nødder og pebernødder kan give din hund nyreskader og betændelse?

Ved du, hvordan din hund er forsikret, hvis den bliver syg? Du kan herunder se vores Hundeforsikring samt tilvalgsdækninger.

Hundeforsikring

 


 

 

Er din hund blevet forgiftet?

Symptomer på forgiftning


De første tegn på forgiftning viser sig som opkastning, hvor der eventuelt kan være blod i. Derudover kan hunden få øget tørst og hyppigere vandladning.

Derudover kan din hund opleve hyperexcitabilitet, hyperirritabilitet, hurtig hjerterytme, stønnen, ukoordinerede bevægelser og spjætten.

Hvis din hund er blevet forgiftet af chokolade, kan det begynde mellem 2 og 24 timer efter indtagelsen. Symptomerne forsvinder først 3 døgn efter indtagelsen.

Behandling af forgiftning


Det er vigtigt at komme til dyrlæge med din hund, da der ikke findes en modgift. Til gengæld kan dyrlægen fremprovokere opkastning og give hunden aktivt kul. Hvis forgiftningen er indtrådt, kan hunden behandles med intravenøs væske.

Find dyrlæge