05. juli 2017

Det blå sygesikringskort – hvordan er jeg dækket?

Siden 2014 har du skulle bruge det blå sygesikringskort, når du rejser i EU-lande. Men kortet er stadig grund til meget forvirring. Her kan du se præcis, hvordan du er dækket med det blå sygesikringskort, og hvornår du skal overveje en privat Årsrejseforsikring.

Hvor er jeg dækket?

Med det blå sygesikringskort er du dækket i alle EU-lande samt Grønland, Færøerne, Norge, Island, Schweiz, Liechtenstein og Monaco.
Du er dækket i op til et år på rejser, praktik- eller studieophold, forretningsrejser, osv.

Hvordan er jeg dækket?
Med det blå sygesikringskort er du garanteret den behandling som borgerne i det pågældende land, du rejser i, har adgang til. Det vil sige at du er omfattet af den offentlige sygepleje i det land, du rejser i. I mange tilfælde vil behandlingen svare til danske niveauer, men nogle lande har en noget lavere standard, som kan påvirke behandlingsforløbet.

Hvordan er jeg ikke dækket?
Ved enhver skade, hvor du har brug for at behandling på et privat hospital eller klinik, skal du selv betale. Du kan også komme ud for at skulle betale for ting, som vi i Danmark tager givet som f.eks. rene lagner, mad, medicin mens du er indlagt, osv.
Med det blå sygesikringskort har du heller ikke ret til hjemtransport. Bliver dette akut nødvendigt, kan det blive en utroligt dyr affære.

Du kan bestille det blå sygesikringskort på borger.dk's hjemmeside >
Det tager 2-3 uger før det ankommer, så sørg for at bestille i god tid.

På den sikre side

Med en Årsrejseforsikring fra Aros Forsikring er alle nødvendige udgifter forbundet med en skade i udlandet dækket - også hvis du har brug for hjemtransport.

Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrevet Hold dig opdateret om dine forsikringer og nye tiltag hos Aros Forsikring ved at tilmelde dig vores elektroniske nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve fra Aros Forsikring med brugbare nyheder om forsikringer, relevante tilbud samt gode råd, der kan forebygge skader. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen.
Nyhedsbrev