19. december 2017

Sådan dækker det blå EU-sygesikringskort

Her kan du blive klogere på, hvordan du er dækket med det blå sygesikringskort, og hvornår du skal overveje en privat Årsrejseforsikring. Hvad dækker det blå EU-sygesikringsbevis?

Husk at tjekke udløbsdatoen på dit blå EU-sygesikringskort

Alle danskere blev i 2014 omfattet af EU-sygesikringskortet "Det blå kort". Kortet har en varighed på fem år. Så det er en god idé at tjekke udløbsdatoen i ordentlig tid, før du skal på ferie, i et af de lande, hvor det dækker.


I hvilke lande er jeg dækket?

Med det blå sygesikringskort er du dækket i alle EU-lande samt Grønland, Færøerne, Norge, Island, Schweiz, Liechtenstein og Monaco. Du er dækket i op til et år på rejser, praktik- eller studieophold, forretningsrejser, osv.


Hvordan er jeg dækket?

Med det blå EU-sygesikringskort er du garanteret den behandling som borgerne i det pågældende land, du rejser i, har adgang til. Det vil sige, at du er omfattet af den offentlige sygepleje i det land, du rejser i. I mange tilfælde vil behandlingen svare til danske niveauer, men nogle lande har en noget lavere standard, som kan påvirke behandlingsforløbet.


Hvornår er jeg ikke dækket?

Ved enhver skade, hvor du har brug for at behandling på et privat hospital eller klinik, skal du selv betale. Du kan også komme ud for at skulle betale for ting, som vi i Danmark tager givet som f.eks. rene lagner, mad og medicin, mens du er indlagt osv.

Med det blå EU-sygesikringskort har du heller ikke ret til hjemtransport.


Her bestiller du det blå EU-sygesikringskort

Du kan bestille det blå sygesikringskort på borger.dk's hjemmeside >

Det tager 2-3 uger før det ankommer, så sørg for at bestille i god tid.


På den sikre side med en Årsrejseforsikring

Med en Årsrejseforsikring fra Aros Forsikring er alle nødvendige udgifter forbundet med en skade i udlandet dækket - også hvis du har brug for hjemtransport.

Tilbage